Kontrolli në aeroport, pasagjeri detyrohet të heqë… penisin

Një pasagjer transseksual në Australi u ndje u poshtëruar në aeroport, kur e detyruan të hiqte penisin protezë për t’iu nënshtruar kontrollit të sigurisë.

Pasagjeri iu nënshtrua skanimi të plotë të trupit, por një nga anëtarët e sigurisë veshi dorezat dhe i tha: “Mos doni që ta prek këtë gjë me duart e mia?”.

Pasagjeri thotë se ky kontroll ishte i panevojshëm dhe poshtërues. Aktivistët e të drejtave të transseksualëve kanë depozituar një ankesë zyrtare për këtë çështje. “Më bënë të ndjehesha si kriminel”, tha pasagjeri.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU