VIDEO/ Lufta e Bosnjës, rrëmbimi i ish-presidentit Izetbegoviç nga serbët dhe lirimi i tij

Ishte një kapitull dramatik, pak i njohur, i luftës në Bosnje në vitet 1990: rrëmbimi e presidentit Alija Izetbegoviç.

Rolin vendimtar në lirimin e tij e luajti një oficer i ushtrisë irlandeze, Colm Doyle, i cili ishte mbajtur vetë para tytës së armës.

Doyle, i cili udhëhoqi misionin evropian të monitorimit në Bosnje dhe Hercegovinë, rrëfeu për krizën në një intervistë të realizuar nga Gordana Knezheviq e Shërbimit të Ballkanit të Radios Evropa e Lirë.

g.kosovari

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU