Trupat gjigantë të kokave në Islandë kanë një mister…

Statujat gjigante të quajtura “Moai” të cilat gjenden në ishullin e Pashkëve në Islandë, siç duket nuk janë vetëm koka. Atyre iu është zbuluar edhe trupi, i cili gjendet nëntokë.

E çfarë fshihet mbrapa këtij misteri të pa zbuluar deri më tani.

Ato besohet se janë ndërtuar rreth viteve 1250 deri 1500. Gjithsej janë 887 statuja gjigante, kokat e të cilëve janë në sipërfaqe, ndërsa tani janë zbuluar edhe trupat gjigant të tyre që fshihen brenda tokës, shkruan Gazeta Express.

Shumica prej tyre janë të gjata më shumë se 20 metra, ndërsa ato peshojnë më shumë se 80 tonë. Sipas hulumtuesve statujat simbolizojnë fuqinë dhe autoritetin.

koka4_1460551015-7375536

koka3_1460551008-4619266

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU