TABELAT/ Dhuna në protestat e PD- LSI u kanë kushtuar 640 mln lekë shqiptarëve

Protestat e njëpasnjëshme të opozitës joparlamentare, të karakterizuara nga aktet sistematike të dhunës dhe vandalizmat, përpos dëmtimit të imazhit të Shqipërisë, kanë një kosto ekonomike për taksapaguesit shqiptarë. Shqiptarja.com ka siguruar të dhënat zyrtare të Ministrisë së Brendshme dhe të Bashkisë së Tiranës mbi koston e protestave të opozitës, për periudhën shkurt-prill 2019, kosto e cila pritet të marrë përmasa të tjera gjatë javëve në vijim, pasi PD-LSI kanë vendosur përshkallëzimin e aksionit të tyre radikal, me qëllim detyrimin e shumicës për të larguar kryeministrin. Deri më sot protesta e dhunshme të PD-LSI u kanë kushtuar shqiptarëve 640 milionë lekë.

Vetëm Policisë së Shtetit, e cila paguhet nga të gjithë taksapaguesit, protestat e deritanishme të opozitës i kanë kushtuar 61 838 138 lekë. Konkretisht, pashijet e dëmtuara nga dhuna e protestuesve, gjatë të gjitha protestave, ku përfshihen kamera trupi policie, mburoja plastike, skafandra, xhamat dhe tapiceria e një mjeti policie, kanë kushtuar 776 600 lekë. Për çdo protestë të opozitës janë angazhuar mijëra punonjës policie, edhe jashtë orarit zyrtar të punës.

Kostoja e orëve shtesë të uniformave blu, për menaxhimin e protestave të opozitë, sipas të dhënave të Ministrisë së Brendshme, është 60,361,538 lekë. Sipas të dhënave të siguruara nga Shqiptarja.com, për menaxhimin e protestave të PD-LSI, për periudhën shkurt-prill, janë angazhuar 14.182 punonjës policie, ndërsa llogariten 103 504 orë shtesë. Ndërkaq, kostoja e barrierave të vendosura nga policia para institucioneve shtetërore, por që janë dëmtuar nga protestuesit e dhunshëm gjatë konfrontimeve me policinë dhe sulmeve ndaj godinave shtetërore, është 700,000 lekë.

Kostoja për Bashkinë e Tiranës 
Dëmi që kanë shkarkuar protestuesit e dhunshëm në qytetin e Tiranës, sipas shifrave zyrtare të Bashkisë së Tiranës, është 2 539 834 lekë. Këtë shumë, Bashkia e Tiranës ia ka faturuar Partisë Demokratike, përmes 7 gjobave. Dëmi financiar konsiston në shkatërrimin e e shtyllave ndriçuese, gjelbërimit, pemëve etj. Sipas të dhënave, koston më të madhe përfshin dëmi që u është bërë fasadave të godinave shtetërore, sidomos fasadës së Kryeministrisë.

KOSTO E DËMEVE TE PROTESTAVE TË OPOZITES NË TIRANË SIPAS TE DHENAVE ZYRTARE TE BASHKISË
Procesverbal mbajtur me 15 prill 2019
Vendi bulevardi deshmoret e kombit
Pastrim grilave tee dritareve 27600 lekë
Pastrim i bordurave prej mermeri 72 000 lekë
Pastrim I shkallës prej mermeri 144 000 lekë
Shuma :243.600 lekë
Vendi bulevardi deshmoret e kombit
Pastrim fasade prej pllakash mermeri dekorativ deri në 18 m lartësi: 1 672 000 lekë
Pastrim kornize mermeri e dritareve dhe dyerve: 198 000 lekë
Gjithsej: 1 870 000 lekë

Procesverbal mbajtur me 17 prill
Vendi: shëtitorja Murat Toptani
Shtylla: 19 044 lekë
Ndriçues dekorativ: 5 copë 171 294 lekë
Gjithsej: 190 334 lekë

Procesverbal mbajtur me 15 prill
Pastrim I trotuarit pergjatë fasadës së objektit: 48600 lekë
Pastrim I rrjetave te dritareve  ne katin bodrum 10 800 lekë
Gjithsej : 59 400 lekë

Procesverbal mbajtur me 16 prill
Pemë lofate 12 000 lekë
Pemë Arizona 21 000 lekë
Lule decorative 88 500 lekë
Vazo decorative 15 000 lekë
Gjithsej 136 500 lekë

Procesverbal mbajtur me 16 shkurt
Dëmtim të hapësirës publike, dhe të gjelbër
Dëmi: 20 000 lekë

Procesverbal 15 prill
Shëtitorja Murat Toptani
Dëmtim I shtyllave apo ndriçuesve: 20 000
Gjobat nga Bashkia Tiranë për Partinë Demokratike

16 shkurt             dëmtimi I hapësirës së gjelbër   20.000 lekë
16 shkurt             dëmtimi I pemëve decorative 136.500 lekë
15 prill                   kosot e pastrimit të Kryeministrisë 243.600 lekë
15 prill                   dëmtimi I shtyllave Rr.”Murat Toptani” 20.000 lekë
15 prill                   kosto e pastrimit 59.400 lekë
15 prill                   kosto e pastrimit 1.870.000 lekë
17 prill                   riparimi I shtyllave 190.334 lekë
Gjobat në total                                     539834 lekë /raport.tv

 

 

/a.meta

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU