Studimi/ Sa zgjat vërtetë dashuria dhe viti kur rrezikoni divorcin më shumë

A zgjat dashuria tre vjet?

Kjo është dilema me të cilën përballen çiftet kur nisin një lidhje. Megjithatë interesi i madh për të mësuar për këtë temë ka bërë që shumë ekspertë ta marrin në studim.

Një hulumtim i fundit nga Slater and Gorfon Laëyers, ka dal në përfundimin se dashuria nuk zgjatë tre vite por madje viti i tretë është viti më i lumtur i një marrëdhënie. Ata mendojnë se janë vitet e mëtejshme që mund t’i lëkundin themelet e lidhjes.

Studimi nisi vëzhgimin nga numri i madh të divorceve, për të gjetur arsyet pse çiftet ndaheshin.

Sipas intv.al të dhënat tregojnë se çiftet kanë më shumë gjasa që të divorcohen në vitin e pestë të martesës pasi gjatë kësaj periudhe kanë fëmijë të vegjël, dhe koha për tu kujdesur për veten dhe marrëdhënien pakësohet. Gjatë kësaj kohe e kanë të vështirë të kombinojnë punën, me punët e shtëpisë, dhe probleme të tjera të përditshme.

Ndërsa përgjatë vitit të 7 të martesës problematikat në çift marrin zgjidhje por jeta kthehet në një rutinë.

Specialistët këtë periudhë e kanë cilësuar si ‘muri’ sepse çiftet përballen me një monotoni, dhe problemet financiare shtojnë konfliktet në familje. Ndaj po kaluat dhe ja hodhe dhe vitin e 7 ja dolët dashuria juaj mposht çdo problem.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU