Si sot, më 7 Gusht, ka lindur Mata Hari dhe vdiq Stanislavski

1876 – Si sot më 7 Gusht ka lindur balerina holandeze Margaretha Gertruda Zele, e njohur si Mata Hari. Nën dyshimin se ka qenë një spiune gjerman, francezët e hoqën në tetor 1917. Emri Mata Hari, do të thotë “syri i mëngjesit”, emër që e mori ngaqë jetoi në Java përpara Luftës së Parë Botërore.

1895 – U hap ekspozita e parë ndërkombëtare e artit modern në Venecia, i cili që atëherë mbahet që çdo dy vjet.

1938 – Vdiq aktori i teatrit rus, eksperti i teatrit dhe regjisori Konstantin Stanislavski, themelues i teatrit me emrin e tij në vitin 1898. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU