Si sot, më 25 nëntor, John Lennon ktheu pas titullin e dhënë nga Mbretëresha

1969 – John Lennon e ktheu titullin Sir të Perandorisë Britanike, të dhënë nga Mbretëresha Elizabeth në vitin 1965, në protestë ndaj mbështetjes së Mbretërisë së Bashkuar për agresionin e Shteteve të Bashkuara në Vietnam dhe politikën britanike në krahinën nigeriane të Biafra.

1562 –Lindi  Lope de Vega, reformator i teatrit spanjoll dhe një nga shkrimtarët dramatik të letërsisë evropiane. Poeti i madh dhe shkrimtari i njohur i prozës, me 1,800 komedi e drama, me më shumë se 3,000 sonata, epika, romane, të dhëna historike, konsiderohet krijuesi letrar më i frytshëm në historinë e letërsisë.

1783 – Ushtarët e fundit britanikë u larguan nga Nju Jorku pas përfundimit të Luftës së Pavarësisë Amerikane. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU