Sërish varre nga kamikazët në ballkan…

Nga Ylli Dylgjeri

Serisht varre nga kamikazet në ballkan …

I pari, ndodhi javën e kaluar në aeroportin ‘Ataturk’ të Stambollit nga
4 kamikaze …ku u hapen 40 varre dhe dhjetra të plagosur.
I dyti, shpërtheu në Shqiperi mbi varrin e heroit kombëtar Skënderbeut nga “Historianin” turk Talha Uğurluel që sulmoi heroin kombëtar të Shqipërisë, gjatë një turi në vendvarimin e tij në Lezhë.
Përkthimi në shqip i fjalëve të tij është ky, nëse i referohesh shtypit:
“Skënderbeu nuk bëri luftë, por plaçkitje, terror mbi gra, fëmijë dhe pleq të pambrojtur. Ai ishte sikurse është sot PKK. Shqiptarët këtej e tutje duhet të zgjedhin sesi te jetojnë, si Mehmet Akif Ersoy shqiptar, por besnik i Osmaneve, apo si Skënderbeu tradhtar”.
S’ka nevoje per koment.
Te dy shperthimet jane per tu denuar.
I pari nga drejtesia, i dyti nga historia.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU