Rankimi për lirinë e medias, ecuria e Shqipërisë në 6 vitet e fundit

Organizata “Gazetarët pa kufij”, me seli në Paris ka nxjerrë raportin për vitin 2018, ku Shqipëria rënditet e 82 ndër 180 vende që janë në total pjesë e raportit.

Pas daljes se raportit nga kjo organizatë, Partia Demokratike me anë të ish-deputetes Albana Vokshi ka akuzuar qeverinë për cenim te lirisë se medias.

Por duket se PD ka bërë një ‘autogol’. Kjo sepse Shqipëria në vitin 2013 kur qeveria drejtohej nga Sali Berisha, rënditej në vendin e 102 nga 180 vende.

Ndërsa sot rankimi është përmirësuar me mbi 20 vende dhe ka ruajtur një konstante gjatë këtyre 5 viteve.

/a.r

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU