Kryemadhi dhe Basha përgjegjës, më qartë se reagimi i SHBA nuk ka

Nga Erjon Braçe

“SHBA dhe Gjermania serish kunder dhunes! Stop duke nisur nga kjo proteste! Tani i drejtohen dy pergjegjesve, Lulzim Bashes dhe Monika Kryemadhit;
Denoni publikisht autoret e dhunes mbi institucionet, policine, shkaterrimin e prones dhe sulmin mbi ambasadorin e OSCE ne Tirane!

Kerkesa e forte per te dy: bashkepunoni ne hetimin e pergjegjesve per dhunen!

Ambasada e gjermanise akoma edhe me e forte!

Perseri me emer e mbiemer dy pergjegjesit, Lulzim Basha e Monika Kryemadhi demonstratat paqësore janë një e drejtë themelore e rëndësishme në demokraci.

Shfaqje të dhunës, sikurse ishin ato që pamë në datën 11.05.2019, janë tërësisht të papranueshme dhe të papajtueshme me këtë parim.

Për këtë arsye ne dënojmë maksimalisht dhunën e çdo lloji. Veçanërisht na shqetëson fakti, që drejtuesi i prezencës së OSBE në Shqipëri është kërcënuar.

Ndaj u bëjmë thirrje udhëheqësve të opozitës basha dhe kryemadhi të dënojnë të gjitha format e dhunës ndaj njerëzve dhe institucioneve dhe t’i parandalojnë ato në mënyrë efektive.

Si organizatorë ata mbajnë përgjegjësi për zhvillimin paqësor të demonstratave.

Në të njëjtën kohë apelojmë forcat shqiptare të sigurisë të ushtrojnë detyrën e tyre në mënyrë konsekuente, me maturi dhe në proporcion me situatën.

Shqip e troc, bashkepunoni e dorezoni dhunuesit! Me qarte se kaq nuk ka! Nderkohe identifikimi eshte i qarte:
ata si organizatore kane pergjegjesi per dhunen e dhunuesit!

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU