Kreu i Bujanocit kundër Thaçit: Jo shkëmbimit të territoreve! Mos jepni Veriun për ne

Kryetari i Komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi deklaroi se janë kundër shkëmbimit të territoreve me Serbinë.

Sipas tij ideja e bashkimit me Kosovën po nxit emocione te banorët në Luginë dhe në këtë pikë të dialogut duhet të caktojë objektivat e veta.

“Kur të del një ide atraktive se do të bashkohemi me shqiptarët, nxit emocione dhe shprese, por ne nuk i përcaktojmë vijat e kuqe që Kosova i përcakton. Kosova duhet të përcaktojë cilat duhet të jenë objektivat e saj në këtë dialog. Kosova duhet të kërkojë të pagjeturit”, -shtoi Kamberi.

Mes të tjerash ai tha se ata nuk kanë kërkuar të japin Veriun dhe të marrin Luginën.

Ne nuk kemi thanë që ju jepeni Veriun dhe merreni Luginën dhe nëse Bashkësia Kombëtare është e pajtimit, Lugina e Preshevës ka vullnet të bashkohet me Kosovës dhe për neve nuk ka asnjë moment nuk kemi vullnet me e nda popullatën dhe cila është më ë mirë për Kosovën le të vendos ajo vetë. Kosova e ka obligim kombëtar që Luginën e Kosovës e ka obligim të diskutojë nëse jo për shkëmbim territoresh atëherë për të drejtash. Kosova duhet të ketë përfundimisht duhet të vendosë kushte për këtë pjesë të dialogut. Ajo që askush në luginë nuk e do shkëmbimin e territoreve dhe kjo është shumë e dëmshme me ne, në këtë aspekt Kosova duhet të tregojë se cilat janë linjat e kuqe të këtij dialogu dhe në këtë rast vlen ajo shprehje “mos i beso grekut edhe kur sjellë dhurata” dhe është Kosova është ajo që duhet të vendosë. Sipas statistikave ka rreth 62 për qind shqiptarë dhe 10 për qind rom dhe kemi në përgjithësi rënie të popullsisë dhe jo vetëm të asaj shqiptare”, pohoi ai.

a.ç

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU