Ju kapin ngërçet gjatë natës? Ja shkaqet dhe këshilla për t’i parandaluar

Shumë njerëz janë të detyruar të merren me dhimbje të bezdisshme gjatë natës, të cilat janë të mundshme për t’u luftuar, duke ndjekur disa këshilla të dobishme.

Megjithatë, është e domosdoshme të kuptojmë së pari arsyet që e shkaktojnë atë. Këtu janë më të zakonshmet:

– Pozicioni i pasaktë gjatë gjumit

– veprimtari fizike joadekuate, me mungesë konsekuente të kripërave minerale

– temperatura e ulët e dhomës ku fle

– probleme artikuluese me këmbët ose gjunjët

– dehidratim

– hipotiroidizëm

– mungesa e disa mineraleve: kalium, kalcium dhe magnez

– marrja e barnave diuretike ose laksative

– Shtatzënia

Pasi zbuluat shkakun, këtu është çfarë të bëni për të eliminuar këto dhimbje gradualisht. Kur zgjoheni papritmas, duke luftuar me këtë dhimbje, ju duhet të provoni të relaksoni muskujt duke e shtrirë atë.

Nëse ngërçi sulmon kyçin, ju mund të mbështetni pjesën e vetme të këmbës në tokë, duke shtrënguar muskujt me duart tuaja dhe pastaj duke e liruar.

Një masazh është gjithashtu e këshillueshme, nga baza në krye, në mënyrë që të promovojë qarkullimin e duhur të gjakut. Nëse ngërçi në vend të saj sulmon këmbën ose kofshën, është e këshillueshme që të ndërmerren disa hapa në një sipërfaqe të ftohtë.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU