FOTO+VIDEO/ Kjo është sjellja e policisë britanike me protestuesit që bllokojnë rrugët dhe reagimi i ashpër i ish-minitrit

Prej më shumë se 4 muaj, disa banorë të “Astirit”, nën drejtimin e djalit të Dahri Balliut, bllokojnë çdo pasdite rrugën, duke mos lejuar mijëra njerëz që kthehen nga puna, të shkojnë normalisht në shtëpitë e tyre.

Policia, për fat të keq, vazhdon ta tolerojë këtë situatë! Por, si veprohet në vendet perëndimore në këto raste?

Ju sjellim vetëm rastin e fundit nga Britania, ku prej tre ditësh, disa qindra njerëz protestojnë për klimën në Londër, duke bllokuar rrugën. Punonjësit e policisë i kanë marrë në krah ata dhe i kanë zhvendosur nga rruga.

Ndërsa ish-ministri britanik David Blunkett është treguar edhe më i ashpër, duke kërkuar aq ata të merren zvarrë, pasi bllokojnë jetën dhe qarkullimin e mijëra njerëzve që kanë halle apo duan të shkojnë në punë.

Blunkett u revoltua për një protestë vetëm 3 ditore, imagjinoni se çfarë do të thoshte ai, nëse do të gjendej përballë një situate si ajo e “Astirit”, që zgjat prej më shumë se katër muajsh, apo që një njeri civil si djali i Fahri Balliut, kap prej gryke policët.

Police officers remove a protester as activists from the Extinction Rebellion campaign group block Waterloo Bridge todayExtinction Rebellion demonstrators continue to occupy Oxford Circus in London with their 'tell the truth' boat this morningTV presenter and naturalist Chris Packham said he came to show support, adding 'what's happening today is about tomorrow'Many major routes in London have been blocked by protesters this week, as shown on the mapFour Extinction Rebellion protesters have glued themselves together outside Jeremy Corbyn's North London home todayPolice prepare to remove climate change protesters from the roof of a DLR train at Canary Wharf as they give them gogglesAfter more than 340 arrests so far since Monday, police moved into Parliament Square in large numbers after the Section 14 was issuedToday it emerged that many of the 340 who have been arrested have been released without charge to rejoin protests

g.kosovari

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU