‘Viti i Skënderbeut’, Rama ftesë artistëve: Bëhuni pjesë e konkursit të krijimtarisë muzikore

Kryeministri Edi Rama e ka nisur ditën e sotme me një ftesë për artistët për qenë pjesë e Konkursit Mbarëkombëtar të Krijimtarisë Muzikore në gjinitë Opera, Balet dhe Muzikal. Aktiviteti mbahet në kuadër të “Vitit të Skënderbeut”.

Kreu i qeverise, përmes një postimi në facebook, sqaron se në muajin tetor (11 TETOR) përfundon faza e parë që parashikon aplikimin e kandidatëve, të cilët janë të mirëpritur në këtë sfidë të bukur kulturore.

Postimi i Ramës:

MIRËMËNGJES

dhe me këtë ftesë për të qene pjesë me artin tuaj në Konkursin Mbarëkombëtar të Krijimtarisë Muzikore në gjinitë Opera, Balet dhe Muzikal, ju uroj një të dielë të bukur

Pa imponuar tematikë, Viti i Skënderbeut është një kornizë e mirë për të nxitur krijimtari kombëtare artistike të cilat, me të drejtë, nuk mund të arrihen pa një mbështetje thelbësore në financim por edhe kanë nevojë për instrumente realizues të vënies në skenë.

Për këtë Ministria e Kulturës krijoi një fond të dedikuar dhe kritere shumë të qarta për pjesëmarrje, por edhe Teatri i Operas dhe Baletit vendos në dispozicion të fituesve trupat realizuese dhe hap repertorin për vënien në skenë të veprave që do të dalin nga ky konkurs, e që do të përzgjidhen nga juri profesioniste ndërkombëtare.

Në muajin tetor (11 TETOR) përfundon faza e parë që parashikon aplikimin e kandidatëve, të cilët janë të mirëpritur në këtë sfidë të bukur kulturore.

Krijimtari të mbarë dhe ju mirepresim.

a.ç

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU