Viti i ri shkollor, Gjeçi: Kontrolle në subjektet ushqimore ku blejnë nxënësit

Diten e sotme ne Lezhe Ministrja Nikolla dhe zv.ministrja e Bujqesise Ermira Gjeçi zhvilluan nje talim me fokus nxënësit dhe mësusesit. Nikolla falenderoi Autoritetin e Kontrollit Ushqimor (AKU) për kontrollet e ushtruara ndaj bizneseve që operojnë pranë shkollave qe rrit keshtu sigurine ushqimore te nxenesve.

Nga ana tjeter zv.ministra e Bujqesise Ermira Gjeci theksoi se “garantojmë gjithë gamën e asortimenteve që këto bizneseve ofrojnë nxënësve”

Minstrja Nikolla:

Shkolla po fillon dhe padyshim gjithë vëmendja është tek nxënësit dhe mësuesit edhe në një aspekt tjetër, që lidhet me sigurinë ushqimore ndaj un si ministre dua të falenderoj të gjitha autoritët të AKU dhe Ministrisë së Bujqësisë që po përfundojnë këtë kontroll ndaj bizneseve që operojnë afër shkollave.

Zv. Ministrja e Bujqësisë Ermira Gjeçi:

Sigurisht është një moment i parë, do të jetë një vëmendje e posaçme edhe në ditët në vijim në mënyrë që ne të garantojmë gjithë gamën e asortimenteve që këto bizneseve ofrojnë nxënësve.
Në vijim të fjalës së Ministres AKU është drejt finalizimit të klanit të inspektimeve që do të jryejnë në të gjithë aktiviteteve rreth shkollave duke pasur në focus nxënësit duke dashur sigurinë ushqimore. Operacioni do të poërfundojë në tetor dhe do të jetë në zhcillim gjatë gjithë vitit.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU