(Video) Deputetët e Kosovës, s’dinë ta flasin mirë shqipen standarde

Veprimet politike që ndërmarrin, nuk janë temë e një studimi që bëri Vjosa Hamiti. Por, me gjuhën që deputetët e Kosovës flasin, është marrë gjatë kjo studiuese e gjuhës e letërsisë shqipe. Një fjalim i deputetes Melihate Tërmkolli po vlerësohet me shumë gabime e gjuhën standarde nuk e flet as deputetja e vetëvendosjes, Donika Kadaj Bujupi.

Studiuesja Hamiti ka plot vërejtje edhe për të folmen e kryekuvendarit. Ajo e krahasoi të folmen e deputetëve të Bundestagut Gjerman dhe atyre të Kosovës, duke thënë se këta të fundit nuk e kanë fort zanat përdorimin e gjuhës standarde shqipe.

ma.me

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU