A u përzunë perëndimorët nga Byroja e Hetimit? Kuvendi: Absolutisht jo!

EKSKLUZIVE JAVANEWS/ Dje ne media jane publikuar lajme rreth nje kompromisi te pretenduar “te minutes se fundit”, mes pozites dhe opozites, i cili largonte, siç thuhej, SHBA dhe BE nga roli monitorues i Byrose Kombetare te Hetimit. Javanews mesoi nga burime te sigurta brenda Kuvendit te Shqiperise, se kjo eshte e pavertete dhe se roli i partnereve nderkombetare ne funksionimin e kesaj strukture mbetet paresor dhe plotesisht i negociuar me vete amerkanet dhe europianet.

Sipas burimeve ne fjale, ajo qe ka ndodhur ka qene vetem spostimi i nenit qe ben fjale per rolin e perendimoreve brenda Byrose, duke e kaluar ate ne dispozitat kalimtare. Ky spostim sjell kufizimin kohor te aktivitetit te nderkombetareve brenda Byrose ne dy vjet dhe eshte rakorduar me partneret. Pra nuk ka anashkalim te SHBA dhe BE, thone burimet nga Kuvendi.

Me poshte po botojme nenin 57, pika 9, ku eshte zhvendosur aktualisht formulimi ne fjale.

img-20161020-wa0004

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU