Suedia nxjerr në rrugë ushtrinë vullnetare, nuk ndodhte prej 43 vitesh

Suedia ka thirrur të gjithë vullnetarët e saj të ushtrisë për herë të parë pas më shumë se katër dekada në një përpjekje për të forcuar forcën e saj ushtarake.

Suedia, e cila ka një reputacion për neutralitetin, ka qenë për herë të fundit në luftë më tepër se 2 shekuj më parë.

Por prej aneksimit të Krimesë nga Rusia, ajo ka shtuar nivelin e sigurisë në rajonin Balltik.

Forcat e Armatosura të Suedisë testuan ushtrinë vullnetare të përbërë nga 22 mijë persona, për të testuar gatishmërinë e tyre.

Vullnetarëve iu kërkua të qëndronin në shërbim këtë të mërkurë, e cila është gjithashtu edhe dita kombëtare e Suedisë.

“Atyre iu kërkua të kryenin detyra patrullimi, mbrojtjeje dhe ruajtjeje”, ka deklaruar ushtria suedeze.

Gjenerali Micael Bydén, komandanti suprem i Forcave të Armatosura të Suedisë, tha se ishte hera e parë që e gjithë forca ushtarake vullnetare ka pasur një mobilizim të tillë prej vitit 1975.

a.ç

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU