STUDIMI/ Sa vend i lumtur është Shqipëria, renditja sipas Indeksit Planeti i Lumtur

Sipas Indeksit Planeti i Lumtur (happyplanetindex.com), Maqedonia për vitin 2016 ndodhet në vendin e 90-të nga gjithsej 140 shtetet në botë, ku është matur lumturia.

Maqedonia vendin e 90-të e ka zënë me 23.4 pike. Ndërsa Shqipëria me 36 pike zë vendin e 13-të. Serbia ka 29 pike dhe është në vendin e 52-të; Mali i Zi me 25.1 pike, në vendin e 78-të; Greqia me 23.6 pike, në vendin e 89-të; Bullgaria me 20.4 pike radhitet në vendin e 109-të, e kështu me radhë. Dhjetë vendet më të lumtura janë: Kosta Rica me 44.7 pike; Meksika 40.7 pike; Kolumbia 40.7 pike; Vanuatu, 40.6 pike; Vietnami, 40.3 pike; Panama 39.5 pike; Nikaragua 38.4 pike; Bangladesh, 38.4 pike; Tailanda, 37.3; Ekuadori, 37 pike.

Indeksi Planeti i Lumtur për të caktuar piket e lumturisë, respektivisht për t’i renditur shtetet në listë ka matur: jetëgjatësinë, mirëqenien dhe barazinë proporcionalisht me banorët që ka secili shtet i caktuar.

ma.me

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU