Si sot, më 31 korrik, lindi Rowling dhe vdiq List dhe Loyola

1965- Lindi shkrimtarja skoceze Joanne Rowling, autore e bestseller-it të historive të Harry Potter, e cila u përkthye në 31 gjuhë dhe u shit në dhjetra milion kopje.

1498- Lundërtari spanjoll Cristoforo Colombo zbuloi ishullin që e quajti Trinidad në udhëtimin e tretë në Botën e Re.

1556-Vdiq oficeri spanjoll dhe prifti Ignacio de Loyola (themeluesi i Urdhrit të Jezuitëve Katolik) në 1534. Ai ndërtoi “kushtetutën” e rendit jezuit dhe një doracak të titulluar “Ushtrime Shpirtërore për Sundimin e Vetëvetes”.

1886-Vdiq kompozitori hungarez, pianisti dhe dirigjenti Franc List, muzikant i romantizmit, virtuoz pianist, i cili ndërtoi teknikën moderne të pianos dhe ndikoi në zhvillimin e muzikës evropiane të shekullit të 19-të “Sonata h-mol”, “Faust” “Dante”, “Rapsoditë hungareze”. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU