Si sot, më 19 Mars vdiq Kunning

1796 – Republika e Francës solli Dekretin për Lirinë e Shtypit, i cili pas ardhjes së Napoleonit në pushtet dy vjet më vonë, pushoi së qeni e vlefshme dhe shtypi iu nënshtrua censurës së rreptë.

1930 – Vdiq lideri britanik Arthur James Balfour, Kryeministër i Britanisë së Madhe nga viti 1902 deri në vitin 1906, vdiq në vitin 1917. Si kreu i diplomacisë, ai njoftoi një plan për krijimin e shtetit hebre të një vendi në Palestinë më 1917 (Deklarata Balfour).

1950 – Vdiq shkrimtari amerikan Edgar Rice Burroughs, i njohur për serinë e romaneve të aventurave popullore për Tarzanin.

1970 – Krerët e qeverive të Gjermanisë Lindore dhe Perëndimore Willy Brandt dhe Willie Stoff u takuan në Erfurt. Ishte takimi i parë i zyrtarëve të lartë të dy vendeve që nga ndarja e Gjermanisë në vitin 1949.

1997 – Vdiq piktori amerikan me origjinë holandeze Vilme de Cunning, themeluesi i ekspresionizmit abstrakt, i cili transformoi pikturën në Shtetet e Bashkuara në vitet 1940. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU