Shpjegimi i psikologes: 5 arsyet pse çiftet tradhtojnë

Tradhtia është njëra ndër shkaktarët kryesorë të krizës dhe të shumë shkatërrimeve të marrëdhënieve dashurore. Dikur i atribuohej kryesisht gjinisë mashkullore, ndërkaq tani, është një sinonim i barabartë për “gjynahet” edhe të femrave, edhe të meshkujve.

Shkaqet, të cilat partnerët më së shpeshti i shtyjnë të kërkojnë “ngushëllim” jashtë lidhjes, janë të ndryshme. Psikologia Susan Meyer i shpjegon rastet të cilat shkaktojnë dëshirën për të tradhtuar, raporton Telegrafi.

Këmbejmë vetëm adresat

Statistikat tregojnë që çiftet të cilët bëjnë jetë të ndarë dukshëm më shpesh tradhtojnë sesa ata që jetojnë bashkë. Problemi te çiftet që bëjnë jetë të ndarë është se shumë pak kohë kalojnë bashkë

Keqkuptimet

Nëse partneri ju thotë se si nuk po ndien se po e vlerësoni dhe nuk po i kuptoni mjaftueshëm nevojat e tij, kuptojeni si shenjë alarmi. Dëgjojeni dhe reagoni shumë shpejt, nëse dëshironi ta shpëtoni lidhjen dashurore.

Cimerë, jo dashnorë

Kur ndodhë situata e këtillë, partnerët jo rrallë kërkojnë kënaqësinë jashtë lidhjes. Nuk është e thënë detyrimisht të jetë fjala për tradhti fizike, mirëpo edhe ajo emocionale nuk është formë më e lehtë se tradhtia. Përkundrazi.

Ndryshimet

Fëmijët, ndërrimi i punës, kriza, vdekja e ndonjë familjari… Në jetë na ndodhin ndryshime drastike, ndërkaq ndodh që ato ndryshime të jenë shkaktare të kërkimit të ngushëllimit te ndonjë person tjetër.

Meritat

Në rastet kur njëri ndër partnerët punon shumë dhe përpiqet që çdo gjë të jetë në rregull, ndërkaq tjetri injoron, atëherë mund të ndodhë goxha shpesh që respektimin partneri ta kërkojë diku tjetër, madje edhe për shkak se beson që meriton shumë më tepër.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU