Shifra marramendëse, 800 milionë kinezë lundrojnë në internet

Numri i përdoruesve online në Kinë ka arritur 802 milionë deri në fund të qershorit, duke u rritur me 3,8% krahasuar me gjashtë muaj më parë, sipas një raporti të zhvillimit të internetit në Kinë.

Gjithsej 788 milionë kinezë i kanë përdorur telefonat e tyre celularë për të naviguar në internet, dhe regjistruar 98,3 % të popullsisë online, sipas raportit statistikor të 42-të të Qendrës së Informacionit të Rrjetit të Internetitit në Kinë (CNNIC).

Në të njëjtën kohë, niveli i disponueshmërisë së internetit në Kinë arriti 57,7 %,  ku 26,3 % e popullsisë së përgjithshme të internetit jeton në zonat rurale.

Bandwidth-i (gjerësia e brezit të frekuencave) ndërkombëtar i portës së internetit të Kinës gjithashtu u zgjerua në 8.826.302 Mbps, duke u rritur 20.6%  krahasuar me fundin e  vitit 2017, raportoi CNNIC.

/b.d

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU