Shenjat që tregojnë se keni tension të lartë gjaku

Tensioni lartë i gjakut në rastet më të shpeshta është nxitës për ndalimin e zemrës apo sulmin në zemër, e pacientët kryesisht i injorojnë simptomat që e tregojnë këtë.

Hipertensioni mund të dëmtojë organet në trup, e madje të sjellë edhe te vdekja e befasishme.

Për fat të keq, tensionin e lartë të gjakut e matin ata pacientë që e dinë se vuajnë nga hipertensioni dhe marrin terapi. Sipas definimit keni shtypje të lartë nëse aparati tregon 140/90 mmHg.

Simptomat për hipertension të gjakut janë dhimbjet e shpeshta të kokës, lodhje dhe ndjenjë e hutisë dhe probleme me shikimin, si dhe të rrahura të pashpjegueshme të shpeshta të zemrës, gjak në urinë dhe dhimbje të forta në gjoks.

Nëse ndjeni këto simptoma, detyrimisht matni shtypjen e gjakut apo vizitoni mjekun, i cili jua përshkruan terapinë përgjegjëse. /a.ç.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU