Sanksionet e Iranit, Rouhani akuza Trump: SHBA, ‘luftë psikologjike’

Presidenti i Iranit Hassan Rouhani ka kritikuar Shtetet e Bashkuara për rivendosjen e sanksioneve ekonomike.

Ai i përshkroi masat, të cilat hynë në fuqi brenda natës, si “luftë psikologjike” e cila synonte të “mbjellë ndarjen midis iranianëve”, shkruan BBC.

Sanksionet synojnë sektorë të ndryshëm, me veprime të mëtejshme ndëshkuese të planifikuara kundër tregtisë së naftës të Iranit.

Bashkimi Evropian ka folur kundër masave, duke u zotuar të mbrojë firmat që bëjnë “biznes të ligjshëm”.

Ai ndjek tërheqjen e SHBA nga Plani i Përbashkët i Përbashkët i Veprimit, i njohur gjithashtu si marrëveshja bërthamore e Iranit, më parë këtë vit.

Marrëveshja, e negociuar gjatë presidencës së Barak Obamës, e pa Iranin të kufizonte aktivitetet bërthamore të diskutueshme në këmbim të lehtësimit të sanksioneve.

Trump nga ana e tij thotë se marrëveshja është “e njëanshme” dhe ai beson se presioni i përtërirë ekonomik do ta detyrojë Iranin të bjerë dakord për një marrëveshje të re dhe t’i mbyllë aktivitetet e saj “të këqia”.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU