Rama viziton spitalin e traumës, nga sot protezat ortopedike për pacientët ofrohen falas

Kryeministri Edi Rama, i shoqëruar nga Ministri i Shëndetësisë Ilir Beqaj ishte sot në Spitalin e Traumës në Tiranë, për të parë nga afër shërbimin më të ri për pacientët që kanë nevojë për pajisjet mjekësore të implantueshme.

Rama, zhvilloi një mbledhje pune me drejtues dhe mjekë të Spitalit të Traumës, gjatë së cilës u paraqitën dhe u diskutuan projektet e reja për rinovimin dhe rritjen e eficencës së spitalit.

I cili, në tre vitet e fundit, falë investimeve, ka pësuar një ndryshim radikal në infrastrukturën dhe funksionimin e tij, duke u shndërruar nga një institucion shëndetësor i harruar, në një qendër të rëndësishme që ofron shërbime moderne dhe bashkohore.

Për këto ndryshime shprehen vetë mjekët, puna e të cilëve është lehtësuar dhe përmirësuar ndjeshëm. “Për këto 3 vjet të paktën, nga 2013 e këtej është bërë një revolucion shumë i madh nga Ministria e Shëndetësisë.

Ky spital ka qenë mendoj unë në qendër të vëmendjes, që më përpara ka pas munguar kjo. Falë furnizimeve me medikamente, me mjete dhe kjo e fundit tashmë me këto  pllakat, vidat dhe protezat do të jetë gjë e paimagjinueshme për ne mjekët”, u shpreh një prej tyre.

Ndër projektet e reja të rëndësishme për të cilat u diskutuan në mbledhje ishin edhe projekti i recepsionit dhe hollit të ri të pritjes i cili do të ndihmojë në përmirësimin e komunikimit me qytetarët, pacientët dhe familjarët; projekti i i mjediseve të reja të fizioterapisë; kompletimi i sistemit të ajrit të kondicionuar të reanimacionit të përgjithshëm, etj.

Gjatë këtyre tre viteve në spitalin e traumës janë investuar rreth 300 milionë lekë të reja në projekte të ndryshme, pajisje dhe teknologji.

Një prej tyre është rezonanca magnetike, një risi që nuk ka ekzistuar më parë, në këtë spital, duke bërë që pacientët të kursejnë kohë dhe shpenzime, pa qenë e nevojshme të drejtohen në spitalet private apo në QSUT.

“Kjo është pajisja e rezonancës magnetike, e vënë në punë në spital para rreth 14 muajsh. Spitali, edhe pse ka qënë spital traume nuk ka patur rezonancë magnetike.

Nuk ka patur ekzaminime. Shpesh herë të sëmurët detyroheshin të lëviznin në spitale të tjera ose në klinika private.

Krijonte dhe probleme në komunikimin me familjarët. Sot, plotësojmë nevojat  që kemi këtu për trauma, por duke qenë se ka kapacitet, ky spital na mbulon dhe nevojat që kemi për rezonancë nga sistemi i referimit për disa qarqe të vendit, në mënyrë që radhën e pritjes ta mbajmë jo më shumë se një muaj në gjithë Shqipërinë dhe praktikisht nga korriku i vitit të kaluar, kemi arritur ta mbajmë.

Pra, rezonanca magnetike në gjithë Shqipërinë, kur është me planifikim nuk zgjat më shumë se 1 muaj për këdo.”, – shpjegoi ministri Beqaj.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU