Parashikimi i IGJEUM: Dëborë në veri, shtrëngata e rrezik përmbytjesh në jug

E ndërsa në veri vijojnë reshjet e dëborës, në jug të vendit sot priten reshje intensive shiu dhe përmbytje.

Në jug në disa qarqe reshjet do të shoqërohen edhe me shtrëngata të forta.

Në zonat malore priten reshje dëbore në 400m mbi nivelin e detit (në zona të kufizuara edhe më poshtë se ky nivel), ndërsa era pritet që të jetë e fortë.

Por problemi më i madh pritet nga përmbytjet. Nga llogaritjet hidrologjike të IGJEUM, (Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit) rezulton se sot dhe nesër në basenin e lumit Vjosa do të ketë rritje të prurjeve.

Prurjet më të larta nga drejtimi i lumenjve Drinos dhe Shushica do të jenë përgjatë ditës së sotme, ndërsa në pjesën e poshtme fushore të lumit Vjosa, prurjet dhe nivelet më të larta do të vërehen përgjatë të ditës së nesërme.

Nga llogaritjet paraprake të IGJEUM rezulton se nivelet e ujit do të jenë brenda kuotave të argjinaturave.

Lumenjtë e tjerë në të gjithë territorin do të kenë rritje të prurjeve dhe niveleve, por nuk paraqesin rrezik.

a.ç

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU