Papa: ‘Ballkanizimi’ po kërcënon Europën

Kreu i Kishës katolike, papa Françesku ka tërhequr vërejtjen nga rreziku i “ballkanizimit” të Bashkimit Evropian dhe ka vlerësuar se për ta evituar këtë, BE do të duhej të forconte “kreativitetin” e vet dhe të mësojë për të pranuar “ndarjet e shëndosha” në radhët e veta.

Duke biseduar me gazetarë në avion pas kthimit nga vizita në Armeni, papa ka përmendur rrezikun nga rajonet si Skocia e Katalonja që ta shpallin ndarjen dhe kjo gjë do të sillte “ballkanizimin e Evropës”.

“Që Evropa ta kthejë fuqinë që e ka pasur në rrënjët e veta, duhet të jetë kreativitet dhe ndarje të shëndoshë (…), që do të thotë të ketë më shumë pavarësi, ë shumë liri të vendeve të Bashkimit Evropian”, ka thënë ai.

ma.me

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU