Në këtë ditë, më 29 prill, lindi perandori Romanov

1429 – Zhan d’Ark, e njohur më mirë si Joan of Arc, çliroi Orleans, një qytet që trupat britanike e mbajtën të rrethuar shtatë muaj.

1769 – Ka lindur udhëheqësi ushtarak anglez dhe burri shtetit Arthur Velz (Arthur Ëellesley), Duka i parë i Ëellington (Ëellington), i cili mundi Napoleon I në 1815 në Ëaterloo. Si kreu i krahut konservator i djathtë ishte kryeministër nga 1828 në 1830.

1818 – Lindi Aleksandri II Nikolajeviç Romanov, perandori rus i 1855. Gjatë sundimit të tij u hoq robëria, janë reformuar gjykatat, duke pasur parasysh që bëri edhe vetëqeverisjen e kufizuar të gubernave dhe qyteteve. Në shkurt 1881, është vrarë nga një anëtar i organizatës “vullnetit të Popullit”. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU