Në këtë ditë, 28 janar, vdiq Karli i Madh

814 – Vdiq Karl I “I madhi”, mbreti i Francës nga viti 768 dhe perandori i perandorisë romake-gjermane nga 800, kur Papa Leo III e kurorëzoi. Ai ka zgjeruar në mënyrë të konsiderueshme mbretërinë dhe u bë sundimtari i pothuajse të gjithë Evropës Perëndimore dhe Qendrore. Ai paraqiti një sistem të vasaliteteve mbretërore, për të cilat ai jepte zotërime trashëguese (feudeve) dhe kështu krijoi klasën sunduese të pronarëve të mëdhenj tokësorë.

1878 – Në Neë Haven u bë Centrali i parë telefonik në Shtetet e Bashkuara, dy vjet pasi Alexander Graham Bell ka patentuar telefonin.

1887 – Pianisti polak Arthur Rubinstein ka lindur.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU