Në këtë ditë, më 24 Maj, u hap Ura e Bruklinit

1883 – U hap ura e Brooklyn që lidh Manhattan me Bruklin në Nju Jork.

1543 – Vdiq astronomi polak Nicolaus Copernicus, krijuesi i sistemit heliocentrik dhe themeluesi i astronomisë moderne, autor i “Qarkullimit të trupave qiellorë”. Puna e tij shkencore, e cila është një pikë e madhe kthese në historinë e shkencës, ka krijuar bazën për zbulimet e mëdha të Johan Kepler (Johannes) dhe Isak Njutoni (Isaac Newton).

1686 – Ka lindur fizikani gjerman Gabriel Daniel Fahrenheit, i cili në vitin 1726 ka zhvilluar termometrin e parë me zhivë dhe e bëri një shkallë për të matur temperaturën deri në 180 gradë, e cila u quajt me emrin e tij. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU