Moisiu kritika opozitës: Problemet zgjidhen në Parlament, vettingu në politikë pas atij në drejtësi

Ish-Presidenti Alfred Moisiu në një interviste për News24 e BalkanWeb, përshëndet  nismën e opozitës për vetting në politikë, por shton se procesi nuk mund te mbyllet pa përfunduar më parë Vettingu në gjyqësor. Moisiu ka komentuar edhe bojkotin e opozitës.

Alfred Moisiu është i pari ndër ish-Presidentët, që reagon për nismën e opozitës që politikanët t’i nënshtrohen Vettingut. Në këndvështrimin e ish-kreut të shtetit politika duhet t’i nënshtrohet vettingut, por procesi nuk duhet të kryhet pa u mbyllur më parë Vettingu në gjyqësor.

“Vettingu në politikë është i domosdoshëm por nuk mund të realizohet pa u mbyllur Vettingu në gjyqësor”, shprehet Moisiu.

Me ritmet që po ecën reforma në drejtësi ish-Presidenti nuk është optimist që ajo do të mbyllet brenda këtij viti. Apeli i Alfred Moisut shkon për komisionerët e Vettingut që sipas tij duhet të jenë të drejtë në vendimet që japin.

Sesioni i ri parlamentar nisi me bojkotin e opozitës por Moisiu nuk e përkrah aksionin e Partisë Demokratike dhe aleatëve të saj për të braktisur Kuvendin. “Betejat dhe problemet zgjidhen në Parlament  dhe jo jashtë tij”, këshillon ai.

Ish-presidenti vlerëson se forcat politike duhet të çojnë vendin përpara, ndaj edhe  marrëveshjet mes dy kundërshtarëve politik nuk duhet të mungojnë për të mirën e vendit.

a.ç

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU