“Luftë në Arktik”/ NATO stërvitje masive, ushtarët rusë mblidhen në kufi

Rreth 700 anëtarë të trupave mbretërore britanike i janë bashkuar mijëra marinsave amerikanë dhe atyre norvegjez, për stërvitje ushtarake “poshtë hundës” së Vladimir Putinit. Batalionet janë duke u praktikuar për “luftë në Arktik” në temperatura të ulëta që arrijnë deri në -10C dhe njësitë elite ushtarake do të simulojnë luftën në kushtet më ekstreme.

Stërvitja 10 ditore e quajtur “Vikingët e përbashkët”, përfshin aeroplanë luftarakë, helikopterë dhe avionë transporti, si dhe trupa tokësore. Por më shumë se 300.000 trupa ruse janë mbledhur nga ana tjetër e kufirit, duke shkaktuar frikë se “lojërat e luftës” mes NATO-s dhe Putin mund të ndezin një konflikt të vërtetë, që do ishte fatal për mbarë botën.

ma.me

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU