Këto janë 10 shtetet me pagat më të larta

Keni menduar ndonjehere se ne cilin vend paguhen me se shume njerezit Nese po atehere pergjigjen mund ta gjeni me poshte ndonese mund te zhgenjeheni nga pagat e larta qe marrin njerezit ne vendet e zhvilluara te botes Ne listen e meposhtme po ju sjellim dhjete vende me te ardhurat me te larta te disponueshme qe paraqesin sasine e parave qe nje familjeje i mbesin cdo vit pasi paguhen taksat dhe sherbimet e tjera Pra te ardhurat e disponueshme ne njefare forme paraqesin shumen e parave qe nje njeri pa femije i ka ne dispozicion per ti shpenzuar ne mallra dhe sherbime

10 Franca

Franca llogaritet te jete vendi me ekonomine e shtate ne bote Teksa eshte munduar ta shpjegoje pse GDP-ja per koke banori ne France eshte me e ulte sesa ne SHBA ekonomisti Paul Krugman ka thene qe punetoret franceze jane produktive sa punetoret amerikane mirepo francezet sipas tij punojne me pak ore Gjithsesi banoret e Frances marrin mesatarisht nga 26131 euro ne vit pasi ti kene paguar taksat qe mberrijne ne 494 per qind te te ardhurave

9 Suedi

Bazuar ne te dhenat e Bankes Boterore Suedia vendi i bukur skandinav eshte shteti i gjashte me i pasur ne bote sa i perket GDP-se per koke banori Ky vend me demokraci socialiste iu ofron kujdes universal shendetesor dhe edukim universal banoreve te vet ndersa banoret ne kembim paguajne 424 per qind te te ardhurave te tyre ne forme taksash Megjithate perkunder shkalles se larte te taksave banoret e Suedise paguhen mesatarisht nga 26481 euro ne vit

8 Kanada

Fqinjet e SHBA-se gjenden ne vendin e trete sa i perket rezervave te naftes duke pasur para ne liste vetem Arabine Saudite dhe Venezuelen Kanadaja eshte e pasur edhe me zink uranium ari nikel alumin si dhe banoret e ketij vendi merren me kultivimin e dritherave Paga mesatare pas pageses se taksave ne Kanada eshte 2664450 euro ndersa shkalla e taksave qe paguajne banoret e ketij vendi eshte 31 per qind

7 Austri

Ky vend piktoresk i Evropes ka GDP-ne e 12-te me te larte per koke banori ne bote Pra perkunder faktit qe turizmi gjeneron 9 per qind te produktit te endshem uto te Austrise ky vend ka edhe industri tejet te zhvilluar Banoret e Austrise marrin mesatarisht nga 28285 euro ne vit pasi ti paguajne taksat shume kjo relativisht e madhe sidomos kur merret parasysh fakti qe shkalla e taksave ne kete vend eshte 494 per qind

6 Gjermani

Gjermania ndonese nuk eshte aq lart ne kete liste njihet si ekonomia me e fuqishme ne Evrope si dhe per faktin qe ka shkallen me te larte te taksave nga te gjitha shtetet ne kete liste me 498 per qind Ne kembim te pageses se pothuajse gjysmes se te ardhurave gjermanet marrin shkollim dhe shendetesi kualitative pa pagese ne te gjitha nivelet dhe perkunder kesaj prape perfitojne nga 28356 euro ne vit

5 Australi

Australia eshte nje eksportues i madh i naftes dhe mineraleve dhe importon shume pak gjera Ne aspektin e pasurise se pergjithshme te banoreve Australia ishte renditur e dyta pas Zvicres per vitin 2013 Te ardhurat mesatare vjetore pas kthimit te taksave ne Australia jane 28661 dhe vendi ka nje shkalle taksash prej 277 per qind qe natyrisht si kembim ju siguron qytetareve shkollim dhe shendetesi cilesore

4 Zvicra

Zvicra renditet lart ne lista te ndryshme perfshire ketu edhe transparencen e qeverise lirite civile cilesine e jetes konkurrencen ekonomike dhe zhvillimin njerezor Sektori i prodhimit ne Zvicer eshte sektori me i rendesishem qe merret me prodhimin e mallrave farmaceutike dhe produkteve tjera shendetesore perfshire instrumentet shume precize Te ardhurat e disponueshme vjetore ne Zvicer jane 30388 euro

3 Norvegji

Norvegjia eshte njeri nga vendet me te pasura ne bote meqe ka pasuri te medha te naftes e ujit si dhe njihet per peshkim e minerale Ne Norvegji funksionon sistemi universal i shendetesise dhe shkollimit mirepo natyrisht te gjitha keto te mira nuk vijne pa nje cmim Banoret e ketij shteti skandinave paguajne 37 per qind te te ardhurave ne taksa megjithate prape u mbesin mesatarisht nga 30389 euro ne vit

2 Luksemburgu

Luksemburgu pak a shume eshte qender financiare e Evropes Vendi qe dikur ka qene eksportuesi me i madh i celikut ne Evrope tani njihet per eksportin e kimikateve gomes dhe makinerise industriale dhe natyrisht sherbimeve financiare Te ardhurat mesatare pas pageses se taksave ne Luksemburg jane 3534250 euro ne vit

1 Shtetet e Bashkuara te Amerikes

Shtetet e Bashkuara te Amerikes perbejne vendin me te fuqishem ne bote SHBA-ja ka burime te medha natyrore dhe ndonese eshte eksportuesi i dyte me i madh ne bote eshte importuesi me i madh Amerikanet marrin nga 37524 euro ne vit pasi ti paguajne 316 per qind ne forme taksash.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU