Kanë, Bashkia ndalon burkat e plazhit

Kryebashkiaku i Kanës, David Lisnard, ka ndaluar veshjen e burkave të plazhit, të njohura ndryshe si “burkini”, pas shqetësimeve të qytetarëve.

Ai tha se burkat janë “simbol i islamizmi ekstrem” dhe mund të shkaktojnë tension, duke marrë në konsideratë se Franca është shënjestër e sulmeve terroriste.

Pas sulmit të kamionit në Nice këtë korrik, Franca është më vigjilente se kurrë.

Të gjitha pushueseve që zgjedhin të veshin burka do t’u kërkohet të ndërrojnë kostumin e banjës ose të largohen nga plazhi.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU