Ja si do duket kartëmonedha e re e 50 eurove

Banka Qendrore Evropiane njoftoi se më 4 prill në qarkullim do të dalë kartëmonedhat e prej 50 eurove.Kartëmonedhat e re është e katërta nga seria Evropa. Para saj ishin ato të 5, 10 dhe 20 eurove, të cilat tashmë janë në qarkullim, transmeton Telegrafi.

Kjo seri ka veçori të sigurisë së lartë, ndërsa ka një portret të Evropës – figurës nga mitologjia greke – që është edhe si hologram kur e shikoni në dritë.

Kartëmonedha e 50 eurove është më e shpeshta dhe paraqet 45 përqindëshin e parave në qarkullim, citohet ”Telegrafi”.  (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU