FOTOT/ Fati tragjik i motrave të Ahmet Zogut

Porträt der Myzeyen, Prinzessin von Albanien mit Diadem

Mbreti Zog kishte 6 motra, Princeshe Adile, Princeshe Nafije, Princeshe Senije, Princeshe Myzejen, Princeshe Ruhije dhe Princeshe Maxhide. Referuar faqes zyrtare te Familjes Mbreterore, ato qene te parat ne shoqerine shqiptare qe dolen ne plazh me kostume banje europiane.

Por cilat ishin motrat e Zogut?

-Princeshe Adile (1893-1966) u martua me Emin Bej Agolli-Doshishti dhe paten tre djem ( Salih, Hysein, Sherafedin) dhe dy vajza (Teri, Danush). Ajo iu perkushtua familjes dhe te gjithe bashke jetuan ne Angli. Vitet e fundit te jetes i kaloi ne Paris prane djalit te saj te pamartuar, Salih.

-Princeshe Nafije (1896-1955)u martua me Ceno Bej Kryeziun. Ata paten nje djale, Esatin ose sic njihet ndryshe, Princ Tati. Ceno Bej u vra me 1927 ne Prage ku kryente sherbimin si ambasador. Pas vdekjes se tij, Princesha se bashku me te birin jetuan ne Pallatin Mbreteror prane Mbretit Zog, si edhe ne ekzil ku nuk u ndane nga Familja Mbreterore. Princesha nderroi jete ne Kairo.

-Princeshe Senija (1903-1969) me 1936 u martua me Princ Mehmet Abid te Turqise, djalin e Sulltan Abdulhamid II. Per fat te keq kjo martese nuk rezultoi e lumtur ndaj cifti u divorcua. Ata nuk paten femije. Princesha qendroi prane vellait dhe motrave pjesen tjeter te jetes. Tete vitet e fundit i kaloi ne Kane ku edhe nderroi jete vetem nje jave pas humbjes se motres se saj, Princeshes Myzejen.

-Princeshe Myzejen (1905-1969) gjithashtu nuk u martua kurre. Ajo jetoi gjithe jeten prane Familjes Mbreterore. Tete vitet e fundit i kaloi ne Kane, ne vilen ku jetonte me dy motrat e saj, Senije dhe Maxhide.

-Princeshe Ruhija (1906 -1948) nuk u martua kurre. Ajo qendroi prane te vellait dhe motrave gjate viteve te ekzilit. Nderroi jete ne Kairo pas nje lufte te gjate me kancerin. Fale Mbretit Faruk ajo pati nje ceremoni mortore zyrtare.

-Princeshe Maxhide (1907-1969) pati te njejtin fat me motrat e saj. Ajo gjithashtu nuk u martua. Jetoi me Familjen Mbreterore deri me 1961, me pas me te motrat deri sa mbylli syte ne Kane pas nje kome prej te ciles nuk u zgjua kurre.

Marre me shkurtime nga http://www.oborrimbreterorshqiptar.al/…/Albanian%20Princess

Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem engen Abendkleid, mit Diadem
Maxhide, Prinzessin von Albanien in Dirndl
Maxhide, Prinzessin von Albanien in einem hellen Abendkleid mit Schleppe
Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem engen Abendkleid, mit Diadem
Myzeyen, Prinzessin von Albanien in Militäruniform
Myzeyen, Prinzessin von Albanien in einem eng anliegenden Abendkleid mit Schleppe, mit Diadem
Myzeyen, Prinzessin von Albanien in einem weißen Abendkleid
Myzeyen, Prinzessin von Albanien in einem Kostüm
Maxhide, Prinzessin von Albanien in einem Abendkleid mit hoher Taille, mit Diadem
Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem langärmigen Kleid
Ruhije, Prinzessin von Albanien in Militäruniform
Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem langen, dunklen Nachmittagskleid mit hoher Taille
Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem langen Kleid, mit Diadem
Senije, Prinzessin von Albanien in einem dunklen Abendkleid
Senije, Prinzessin von Albanien in einem weißen Kleid mit Puffärmel, einen an die Hüften anliegenden und zum Saum hin glockig ausgestellten Bahnenrock tragend, mit Diadem
Porträt der Myzeyen, Prinzessin von Albanien mit Diadem
Ruhije, Prinzessin von Albanien in einem langen Kleid, mit Diadem

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU