Emrat/ Kush janë kandidatët për komisionet e Vettingut që u skualifikuan nga ONM

Zbulohen 87 kandidatet per organet e vetingut qe kane marre rekomandim negativ nga Operacioni Nderkombetar i Monitorimit.

Ne dokumentin prej 17 faqesh qe i eshte dorezuar Kuvendit te Shqiperise ONM sqaron se rekomandimi per perjashtimin e kandidateve eshte dhene ne rastet kur pervoja ishte e pamjaftueshme, kur mungonte dokumentacioni, kur kishin lidhje te ngushta familjare me anetare te gjyqesorit, kur nuk justifikojne pasurine , apo edhe kur me heret kishin shkelur praktikat e mira gjyqesore dhe administrative

 

31 kandidate kane marre rekomandim negative per shkak se u mungon pervoja dhe 24 per shkak te mungeses se dokumenatcionit.vezhguesit nderkombetare kane dhene rekomandim negativ per 6 kandidate per shkak te ekzistences se konfliktit te interesit.

Lista e plotë

 1. Ardian Alushani
 2. Arben Spaho
 3. Arbër Shehu
 4. Axhem Çeta
 5. Blerta Turku
 6. Bujara Madani
 7. Davis Visari
 8. Enea Babbliku
 9. Erion Bejko
 10. Ersida Zoto
 11. Ersilda Palluqi
 12. Florian Prendi
 13. Genti Bedalli
 14. Hasan Shkalla
 15. Ibrahim Disha
 16. Idlir Tivari
 17. Jude Sulejmani
 18. Lekë Hamzaraj
 19. Loreta Poro
 20. Madrid Lemeti
 21. Majlinda Shkira
 22. Mirilla Kondakçiu
 23. Moris Backa
 24. Oneda Islami
 25. Renato Ndokaj
 26. Sabri Hoxha
 27. Saimir Kraja
 28. Shpresim Bajraktari
 29. Silvana Shehaj
 30. Tedi minga
 31. Vladimir Vladaj

ONM i përjashtoi nga gara për konflikt interesi

Vezhguesit Nderkombetare te ONM kane arritur ne perfundimin se ekzistenca e lidhjeve te ngushta familjare ndermjet tyre dhe anetareve aktuale te gjyqesorit shqiptar mund te coje ne nje perceptim publik te afersise se subjekteve te vetingut dhe paanesise, e per rrjedhoje kjo sjell mungesen e besimit dhe sigurise publike ne institucionet

 1. Erin Caku
 2. Kestrin Katro
 3. Monika Meca
 4. Nejla Peka
 5. Rezart Abdiu
 6. Shqipe Halilaj
/Vizion Plus/a.m.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU