Dy ushqimet e preferuara të shqiptarëve shkaktojnë kancer

Shkencëtarët e ushqimit kanë dhënë alarmin për dy ushqime, për të cilat bëjnë me dije se nuk duhet që të hahen.

Bëhet fjalë për dy ndër ushqimet më të preferuara për shqiptarët, që është buka e thekur dhe patatet e skuqura.

Ajo ç’ka bëhet me dije është fakti se këto ushqime nuk duhet që të gatuhen në atë mënyrë që të marrin ngjyrën kafe. Në këtë mënyrë ne reduktojnë futjen brenda organizmit tonë të një kimikati, që mund të shkaktojnë kancer.

Mjekët që merren me kërkimet rreth kancerit bëjnë me dije se ajo që shkakton kancer është një substancë kimike e njohur si akrylamide.

FSA sugjeron që njerëzit mund të ulin rrezikun duke hequr dorë nga patatinat e thata dhe të konsumojnë patate të ziera, pure dhe ushqime në avull.

Gjithashtu, sipas ekspertëve rekomandohet që t’i mos i ruani më patatet në frigorifer, pasi çon në formimin e substancës akrylamide./b.d

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU