Disa gjëra te rrezikshme në kuzhinë që as i imagjinonit…

Ka gjëra që përdorim në kuzhinë çdo ditë.

Ata janë shumë të zakonshme dhe duket se janë mjaft të padëmshme dhe kurrë nuk kemi menduar se sa e rrezikshme mund të jenë, përcjell albeu.com.

1.Tasat e ruajtjes së ushqimit të plastikës

Disa prodhues prodhojnë kimikate të veçanta, të cilat mund të shkaktojnë probleme serioze shëndetësore. Ne jemi goxha të sigurtë që ju nuk doni këto kimikate në ushqimin tuaj ose në trupin tuaj shkruan Albeu.

2. Lavamani i kuzhinës

Nëse grimcat e ushqimit nga enët tuaja qëndrojnë në lavaman për disa kohë, ata fillojnë të krijojnë një terren edukativ për bakteret si salmonella dhe shumë të tjerë. Lavamani i kuzhinës është një vend vërtet i ndyrë.

3. Thika

Thikat tuaja gjithmonë duhet të qëndrojnë të mprehta. Nëse nuk janë mjaft të mprehtë, ata mund të kalojnë kur përpiqeni të prerë diçka, duke dëmtuar duart ose pjesë të tjera të trupit.

4. Sfungjeri

Sfungjeri është një tjetër burim i madh mikrobesh, për ta pastruar atë futeni në mikrovalë ose në lajeni me detergjent rrobash, përcjell albeu.com.

5. Peshqirët e dorës

Peshqiret e kuzhinës janë një nga gjërat më të ndyra në kuzhinë tuaj. Ju prekni ato gjatë gjithë kohës madje edhe para se të lani duart tuaja, dhe pastaj përsëri gjatë gatimit. Kjo është një mënyrë për të marrë bakteret në ushqimin tuaj.

6.Furra me gaz

Kurrë mos harroni të kontrolloni nëse e keni fikur atë përpara se të shkoni në shtrat ose të largoheni nga shtëpia. Kjo do t’ju mbajë ju dhe të tjerët të sigurt nga rreziqet e gazit.

7.Freskuesit e ajrit

Kimikatet që gjenden në të gjitha llojet e aromave mund të shkaktojnë dëme në mushkëri ose madje edhe kancer. Kështu që do të ishte më mirë sikur ju të patronit plehrat e kuzhinës vazhdimisht.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU