Dilema e pronave publike në Kosovë, kujt do i mbeten Trepça dhe Ujmani

Burimet natyrore me rëndësi strategjike mbrohen nga secili shtet, pra edhe nga Kosova e Serbia.

Lëvizja e kufijve i prek të dyja. Zgjidhja po ashtu mund të jetë dy llojesh: win-win, apo lose-lose. Pra mund të fitojnë të dyja, ose të humbasin të dyja.Për Kosovën me peshë janë Ujmani dhe Trepça.

Për Serbinë Korridori i Dhjetë. Rëndësia e tyre me shume mundesi do të çojë drejt marrëveshjeve te veçanta – për secilën, përgatiti Express. (b.an)

 

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU