CEO më i paguar në botë? Ja kush është… mer 199 milionë dollarë në ditë

Sundar Pichai është CEO më i paguar në SHBA, pasi mer një shumë prej 199 milionë dollarësh në ditë. Drejtori Ekzekutiv i Google zuri këtë post pas krijimit të “Alphabet” nga ana e prindërve të tij.

Themeluesit e Google, Larry Page dhe Sergey Brin kanë marrë një përqindje prej 34.6 miliardë dollarë dhe 33.9 miliardë dollarë sipas revistës “Forbes” nga vlerësimi i aksioneve të gjigantit të kërkimit “Google”.

43 vjeçari Pichai iu bashkua “Google”-it në vitin 2004, ku fillimisht ishte menaxher i produkteve si Google Chrome dhe Chrome OS si dhe ishte përgjegjës për Google Drive, gjithashtu ai mbikëqyrte zhvillimin e Gmail dhe Google Maps.

 

10 drejtorët ekzekutivë më të paguar në SHBA:

John Hammergren, McKesson: $131.2m

Ralph Lauren, Ralph Lauren: $66.7m

Michael Fascitelli, Vornado Realty: $64.4m

Richard Kinder, Kinder Morgan: $60.9m

David Cote, Honeyëell: $55.8m

George Paz, Express Scripts: $51.5m

Jeffery H Boyd, Priceline.com: $50.2m

Stephen Hemsley, UnitedHealth Group: $48.8m

Clarence P Cazalot, Marathon Oil: $43.7m 10

John C Martin, Gilead Sciences: $$43.2m

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU