Cakaj me dorë të fortë, ‘zhvesh’ biznesmenët konsuj në Tiranë, ju heq targat diplomatike

Ministri i Jashtëm në detyrë Gent Cakaj ka njoftuar një tjetër vendim nga ana e institucionit që drejton. Sipas ministrit Cakaj, të paktën 38 konsuj nderi nuk do të lëvizin më me targa diplomatike, por do të pajisen me shenja të zakonshme.

“Ju informoj se kam vendosur  për marrjen e masës së tjetër  të domdosdoshme ka ardhur koha të bëjmë një praktikë. Jemi një vend në botë që kemi plot 38 konsull nderi që operojnë me targa diplomatike. Bëhet fjalë për biznesmenë të ndryshëm që janë ngarkuar në Shqipëri, si konsuj nderi dhe qarkullojnë me privilegje të caktuara diplomatike, Shqipëria edhe njëhere e theksoj është e nderuar t’i ketë këta konsuj këtu.

Konsujt e nderit pavarësisht nga shtetësia, përdorin një automjet i cili do të pajiset me një targë të zakonshme kombëtare. Me përulësinë dhe keqardhje për këtë veprim, i informoj këto persona se do të pajisen me targën ovale. Unë informoj po ashtu në bashkëpunim me Ministrinë e Brendshme dhe Transporteve do të veprohet në eficensë të plotë që targat në fjalë të dalin jashtë përdorimit. Jemi të përgatitur për një tjetër masë. Fuqizimin e pasaportës diplomatike shqiptare.”-u shpreh Cakaj.
/a.meta

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU