Bursat evropiane e pëlqejnë situatën pas zgjedhjeve amerikane

Bursat europiane regjistruan rritje, duke reaguar pozitivisht ndaj zgjedhjeve amerikane të mesmandatit që kanë parë demokratët të fitojnë Dhomën e Përfaqësuesve, ndërsa republikanët konservatorë, Senatin.

“Ndarja e pushteteve mund të limitojë dëshirat për shpenzime të Donald Trump dhe kjo politikë buxhetore më pak e lëshuar mund të shoqërohet me një politikë monetare më pak shtrënguese”, thekson Daniel Larrouturou, drejtor i përgjithshëm i deleguar i “Diamant bleu Gestion”.

Nga ana tjetër edhe Bursa amerikane iu përgjigj pozitivisht rezultateve të këtyre zgjedhjeve, ku “Wall Street” regjistroi një rritje të sigurt sot, pavarësisht perspektivës për bllokim që sjell një Kongres i ndarë, përcjell Atsh.Treguesi industrial “Doë Jones” u rrit me 0,66% ndërsa “Nasdaq” me 0,95%. (b.an)

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU