Balfin Grup blen Tirana Bank për 57.3 mln euro

Grupi Balfin ka zgjeruar aktivitetin edhe në sistemin bankar. Grupi më i madh në vend ka finalizuar marrëveshjen për blerjen e Tirana Bank, që zotërohet nga Banka e Pireut.

Marrëveshja parashikon ortakëri me partneren e Balfin në Maqedoni, Komercojalna Bank.

Balfin dhe Komercijalna kanë histori bashkëpunimi në Maqedoni, ndërsa ky është rasti i parë kur ky bashkëpunim shtrihet edhe në Shqipëri.

Lajmi konfirmohet edhe nga vetë banka greke, përmes një njoftimi në faqen e saj online, ku bën me dije se shuma totale e marrëveshjes arrin në 57.3 milionë euro për 98.83% të aksioneve që “Piraeus Bank” ka pasur mbi “Tirana Bank”.

Në një njoftim të shpërndarë për mediat, Grupi Balfin dhe Komercijalna Banka njoftojnë se t​​​​​Transaksioni po i nënshtrohet proceseve të miratimit të rregullave në fuqi në legjislacionet përkatëse.

“Tirana Bank do të vijojë të operojë e pavarur dhe e menaxhuar nga profesionistë me përvojë dhe e udhëhequr nga një bord ndërkombëtar, si dhe do t’i zgjerojnë më tej veprimtaritë e saj bankare në Shqipëri.

Tirana Bank ka qenë gjithnjë një bankë e rëndësishme në zhvillimet financiare të Shqipërisë, dhe është banka e parë private që u shfaq në tregun vendas. Me një reputacion dhe staf të shkëlqyer, Tirana Bank është një prej bankave më të mira në Shqipëri. Balfin dhe Komercijalna do të mbështeten te ky reputacion dhe te besimi i shfaqur nga klientët për t’i zgjeruar më tej veprimtaritë e bankës.

Grupi Balfin është një ndër grupet më inovatore dhe me të mëdha në rajonin e Ballkanit dhe ka një portofol të gjerë investimesh në shtete si Shqipëri, Maqedoni, Kosovë, Bosnje Hercegovinë, Mal të Zi, Austri, Holandë, Britani e Madhe dhe më gjerë.

Komercijalna është një bankë që ka fituar çmime në Maqedoni dhe zotëron një pjesë dominuese në sektorin e kredidhënies ndaj biznezeve të shitjes me pakicë si dhe në zhvillimin e produkteve të reja përmes internetit dhe platformave dixhitale. Me asete që kapin një vlerë totale prej 1.737 miliardë eurosh, Komercijalna është një prej bankave më të mëdha në Evropën Jug Lindore”, thuhet në njoftim./a.m.

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU