A ndihmoi Chuck Norris në rënien e komunizmit?

  • Për erën sovjetike në Rumani, populli ishte i pasionuar pas skenave të Chuck Norrisit. Ai ishte heroi që nuk e linte gjarprin ta kafshonte, shkruan The Daily Beast. Ndërkohë, ekziston edhe një dokumentar Chuck Norris vs Communism, ku flitet se si rumanezët që jetonin nën regjimin e diktatorit Nicolae Cauesescu, dashuronin shumicën e filmave Wetsern të cilët shpërndaheshin në kolekaisone në mënyrën VHS. “Duke shikuar këta filma, ishte një mundësi shumë e mirë të arratiseshe nga situata në Rumani”, thotë regjisori rumun Ilica Calugareanu për Daily Beast. Ai thotë se njerëzit kanë qenë në vazhdimësi të kërkimit të heronjve të cilët do të ishin një material që do të shtynin drejt revolucionit të rrëzimit të diktatorëve. Në dokumentarin Chuck Norris vs. Communism flitet se si është përdorur fotografia e filmave, bisedat në filma dhe gjithçka që ishte kualitative në filmat Ëestern si një manual drejt rrëzimit të regjimit. “Filmat e Norrrisit kanë qenë një përkthyes i guximshëm i manualit të rrugës së Rumanisë drejt Perëndimit, rrugë kjo që rrëzoi regjimin e Causeshkut”, thotë ai.
  • /Express/

S'KA KOMENTE

PËRGJIGJU